Aşağıdaki ekonomi alanlarının ülkemiz ekonomisindeki yeri ile ilgili bir araştırma yaparak elde ettiğiniz bilgileri ilgili bölüme yazınız.
Tarım ve hayvancılık: Ülkemizde çalışan nüfusun yaklaşık % 25’i tarım ve hayvancılıkla geçinmektedir. Ülkemizde üç farklı iklim görüldüğü için birçok tarım ürünü rahatlıkla yetişmektedir. Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ile kümes hayvancılığının yanında arıcılık, balıkçılık ve ipekböcekçiliği de yapılmaktadır.
Ormancılık: Ülkemiz topraklarının yaklaşık %26’sı ormanlarla kaplıdır. En çok orman Karadeniz bölgesinde bulunur. Ormanlarımızdan yakacak temininde, kağıt, kereste ve mobilya yapımında kullanılmaktadır.
Balıkçılık: ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için kıyılarımızda balıkçılık yapılmaktadır. En çok balıkçılık Karadeniz’de yapılmaktadır.
Madencilik: Ülkemiz maden çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Bor minarelleri dünyada en çok bizde bulunur.
İmalat sanayi: Ülkemizde birçok tarım ürünü yetiştiğinden tarıma dayalı imalat sanayisi de gelişmiştir.
Ticaret: Ülkemiz kıtalar arası bir ticaret merkezidir. Ayrıca farklı bölgelerimizde çeşitli tarım ürünlerinin yetişmesi bölgeler ve şehirler arasındaki ticareti de geliştirmiştir.
Genel yorumum: Ülkemizin ekonomisi daha çok büyüme potansiyeline sahiptir. Madenlerimiz ve tarım ürünlerimizin daha çok değerlendirilmesi ve mümkün olduğunca ülkemizde işlenmesi doğru olacaktır.
- sınıf Sosyal bilgiler çalışma kitabı cevapları yakınçağ yayınları sayfa 68
süper çok sağolun çok iyisiniz
Çok güzel olmuş.Açıklayıcı ve anlatımlı.
çok güzel olmuş gerçekten teşekkürler çok işime yaradı