İMECE Uydusu Nedir?

İMECE Uydusu Tanımı

İMECE (Innovative Turkish Nanosatellite Missions Collaboration) Uydusu, Türkiye’nin ilk nanouydusu olarak bilinmektedir. Uydu, 2018 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş ve 2 Şubat 2021 tarihinde Türkiye’nin uzaya gönderdiği ilk yerli ve milli yapım uydu olarak fırlatılmıştır.

İMECE Uydusu, 3 kg ağırlığında küp şeklinde bir uydudur ve yörüngede yaklaşık 500 km yükseklikte dönmektedir. Uydu, bilimsel ve teknolojik amaçlarla kullanılmaktadır ve atmosferdeki serbest elektronların hareketlerinin incelenmesi gibi görevleri üstlenmektedir. Ayrıca İMECE Uydusu, Türkiye’nin uzay teknolojileri alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla genç araştırmacıların eğitimi ve yetiştirilmesi için de kullanılmaktadır.

İMECE Uydusu Ne Zaman Atıldı?

İMECE (Innovative Turkish Nanosatellite Missions Collaboration) Uydusu, 2 Şubat 2021 tarihinde Türkiye’nin uzaya gönderdiği ilk yerli ve milli yapım uydu olarak fırlatılmıştır. Uydu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiştir.

İmece Uydusu Nerede?

İMECE (Innovative Turkish Nanosatellite Missions Collaboration) Uydusu, 2 Şubat 2021 tarihinde fırlatıldıktan sonra yörüngede yaklaşık 500 km yükseklikte dönmektedir. Uydu, dünya yüzeyinin üzerinde farklı noktalardan geçmektedir ve bu sayede çeşitli amaçlar için veri toplamaktadır.

You Might Also Like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir